Costea RaulNoutati din misiune

Un val cheama alt val

By decembrie 13, 2018 No Comments

“Un val cheama un alt val la vuietul caderii apelor Tale;
toate talazurile si valurile Tale trec peste mine.” – Psalmi 42:7

Un val cheama alt val…dupa cum si psalmistul spune.
A fost o realitate pe care noi am experimentat-o ani de zile, in cadrul serviciilor de botez.
Sa alegi sa te botezi ca adult in aceasta zona a Romaniei, poate aduce unele repercursiuni serioase pentru viata unui credincios.
Uneori inseamna izolare de familie, prieteni, probleme la servici, lipsa unor beneficii comunitare sau chiar prigoana verbala ori fizica. Datorita acestui fapt, actul botezului inseamna curaj, un act la care s-au angajat cinci persoane duminica seara.
 
Asa cum s-a intamplat si la alte botezuri, a fost o oportunitate pentru chemare la pocainta si supunere fata de Cristos.
In acea seara cand trebuia sa predic celor aproximativ 150 de persoane Cuvantul lui Dumnezeu si sa chem la pocainta, am stat inaintea lui Dumnezeu, si in loc sa am o inima plina de compasiue pentru suflete, am avut o inima plina de grijuri si framantari.
Mai aveam o ora pana la inceperea serviciului divin, si inima mea inca nu era conectata la puterea lui Dumnezeu.
Asa ca m-am retras in biroul meu si am dat Domnului toate grijile si framantarile mele. I-am marturisit faptul ca nu sunt persoana calficata care sa predice Cuvantul Sau etern, si m-am rugat sa faca o minune. O minune in care sa pot empatiza cu oamenii care intra in sala, sa-i vad asa cum ii vede Domnul Isus.
De aceea si astazi zic, ca atunci cand am facut chemarea la pocainta si au iesit in fata zece persoane, a fost lucrarea Duhului Sfant de convingere, in “vasul meu” slab si neputincios.
Sunt convis ca rugaciunile voastre pentru mine au atras puterea lui Dumnezeu, ca sa pot predica cu limpezime chiar si atunci cand grijile ma apasa, si sunt asaltat de ele.
Rugati-va pentru acesti oameni, ei sunt cei care vor fi urmatorii candidati la botez!

Leave a Reply


ASOC. DE INTRAJUTORARE SI MISIUNE PARTENERI IN EVANGHELISM INTERNATIONAL
Cod Fiscal: 11940070
Adresa: str. CALARASI, nr. 25 Alba Iulia, jud. Alba