Florin SfetcuNoutati din misiune

RELIGIE SAU CREDINȚĂ?

By martie 22, 2021 No Comments

       Luna aceasta a trebuit să găsesc o soluție pentru a face față din punct de vedere financiar. Au fost mai multe cheltuieli ca de obicei: a trebuit să plătesc impozitul pe casă și pe mașini, astfel am rămas cu bani puțini pentru a face față până la următoarea donație și a trebuit să caut o metodă de a procura niște bani. 

 
      Sa întâmplat că cineva avea nevoie de un băiat câteva zile pentru a pune faianță într- o bucătărie, așa că am profitat de această oportunitate. Nu am știut ce îmi pregătește Domnul, dar locul unde trebuia să lucrez era o mănăstire care  se află la cinci kilometri distanță de localitatea noastră. Cu această ocazie am făcut cunoștință cu starețul Teofil și preotul Arsenie.   

      Dumnezeu a făcut să capăt trecere înaintea acestor oameni și între noi sa legat o relație de prietenie. Am avut posibilitatea de a vorbi cu dânșii despre tot felul de lucruri.  Am vorbit despre ce se întâmplă în lumea întreagă din cauza pandemiei, despre răutatea mai multor oameni pe care dânșii îi avuseseră la lucru și despre faptul că nu mai poți avea încredere în nimeni. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că pornind de la aceste discuții, am putut să le pun câteva întrebări, precum: 


    -De ce credeți că oamenii au un astfel de comportament și ce ar fi de făcut ca astfel de oameni să fie schimbați?

    Răspunsul lor a fost că pentru acești oameni nu m-ai  este nicio șansă de a se schimba.
Am început să le vorbesc despre felul în care eram eu în urmă cu 16 ani. Nu prea le venea să creadă ce le povesteam, își făcuseră o impresie bună despre mine încă din prima zi. De aici am început să le vestesc Evanghelia, să le arăt că există o mare diferență între un om religios și unul credincios lui Dumnezeu. Le-am spus că Dumnezeu are o soluție pentru toți oamenii nu doar pentru cei răi și de neîncredere. Am continuat spunându-le că oamenii au nevoie să afle ADEVĂRUL, au nevoie de DUMNEZEU mai mult ca oricând, arătându-le că eu sunt unul dintre oamenii în viața căruia, credință în Dumnezeu a produs o mare schimbare.

    Vă rog frumos să vă rugați împreună cu noi pentru acești doi oameni, nu știm cum va lucra Dumnezeu. Deasemenea vă rog frumos să vă rugați și pentru mine, va urma să îi vizităm împreună cu familia. Rugați-vă ca Dumnezeu să ne dăruiască înțelepciune și pricepere să știm cum să le vorbim acestor oameni, de așa natură încât ca ei să fie atinși de Evanghelie.


Vă mulțumim pentru tot ce faceți pentru lucrarea de misiune de aici, pentru rugăciuni și susținere.


Fiți binecuvântați!

Florin Sfetcu, Misionar

Leave a Reply


ASOC. DE INTRAJUTORARE SI MISIUNE PARTENERI IN EVANGHELISM INTERNATIONAL
Cod Fiscal: 11940070
Adresa: str. CALARASI, nr. 25 Alba Iulia, jud. Alba