Daniel DavidescuNoutati din misiune

Profita de Libertatea Religioasa

By decembrie 6, 2018 No Comments

Am avut un timp extraordinar, ducand Evanghelia Domnului Isus Hristos oamenilor din Bals. De fiecare data cand vestesc Evanghelia Domnului Isus, fie pe strada sau la amvonul unei Biserici, ma simt re-vigorat spiritual si plin de putere divina. In orasul Bals sunt 2 Biserici Evanghelice: Una de Baptisti si una de Penticostali.

De altfel, exista si o Biserica de Ortodoxi si una a Martorilor lui Iehova aici. In timp ce vesteam aici Evanghelia, am intalnit o familie de Martori ai lui Iehova si am incercat sa le ofer o Biblie.

In prima faza au fost bucurosi sa ma asculte cand le vorbem despre Dumnezeu si pocainta, si priveau cu bucurie in ochi. Dar, la un moment dat m-au intrerupt si m-au intrebat cu speranta in priviri:”Esti si tu un martor al lui Iehova?” Cand le-am raspuns ca ”nu”, nu au mai vrut sa stea de vorba cu mine. Tot timpul cat ma ascultasera, au crezut ca si eu sunt un martor al lui Iehova ca si ei. As fi vrut sa le arat din scriptura ca adevarul Domnului Isus in contrast cu doctrina lor, dar nu aveau timp, se grabeau. Aceasta intamplare imi aduce aminte de o alta: Acum cativa ani eram in Anglia si am iesit in parc sa vestesc oamenilor Evanghelia. In parc un tanar englez, Martor al lui Iehova a fost dispus sa vorbesc cu el mai multe din Biblie. Acest tanar era un propovaduitor in secta Martorilor. L-am ascultat si pe el ce are de spus, si de asemenea am vorbit si eu. Dupa ce am discutat, se vedea ca nu mai era la fel de sigur de doctrina lui decat la inceputul discutiei, si la indemnurile mele a incuvintat ca va cauta o Biserica Evanghelica in oras. Dar sa revenim la intamplarile noastre mai recente, din Bals.

Printre oamenii cu care am vorbit, am intalnit o persoana foarte interesanta, careia am avut oportunitatea sa ii vestesc Evanghelia pentru minute bune. I-am explicat ca trebuie sa-l primeasca pe Domnul Isus in inima lui, sa se pocaiasca si sa isi schimbe viata, insa el a zis ca este bine asa cum este, caci este credincios. Mi-a zis ca, ca dovada a credintei si iubirii lui fata de Dumnezeu a facut o pictura a Domnului Isus Hristos in fata careia se roaga zilnic. I-am explicat ca nimeni nu poate sa intre in Cer daca nu are o legatura personala cu Domnul Isus Hristos, daca nu umbla cu El zilnic si nu face voia Sa. Insa, in urma conversatiei, tot la parerea lui a ramas.

Ma rog ca Domnul Isus Hristos sa schimbe inima lui si sa faca sa rodeasca cuvantul pe care i l-am spus. Cu acest om am vorbit cel mai mult din toti oamenii carora le-am vestit Evanghelia in Bals. Ca si parte din lucrare, de asemenea am pus pliante in casutele postale din scarile de bloc ale oamenilor.

Un recensamant facut in 2011 estimeaza ca Balsul are peste 26.000 de cetateni, iar peste 90% dintre ei sunt Ortodoxi.
Aici este un camp vast de evanghelizare, dar lucratorii sunt putini.

Motive de rugaciune:

  • Noi oportunitati pentru oameni sa auda adevarul Evangheliei!;
  • Mai multi oameni sa se intoarca la Dumnezeu in Bals!;
  • Misionari pe termen scurt si lung care sa vina aici si sa duca oamenilor Evanghelia.;
  • Oamenii care au fost expusi Evangheliei, Cuvantul sa incolteasca in inima lor si sa se pocaiasca;
  • Omul cu care am vorbit, si care are acea pictura a Mantuitorului, sa fie atins de Dumnezeu si sa se intoarca la El cu toata inima!;
  • Familia aceea de martori ai lui Iehova, sa fie treziti la adevarul Evangheliei;
  • Pentru mine ca Domnul sa pregateasca cat mai multe oportunitati in care sa pot vestii Evanghelia si sa puna cuvantul Sau in gura mea.

Leave a Reply


ASOC. DE INTRAJUTORARE SI MISIUNE PARTENERI IN EVANGHELISM INTERNATIONAL
Cod Fiscal: 11940070
Adresa: str. CALARASI, nr. 25 Alba Iulia, jud. Alba