Brinceanu LucianNoutati din misiune

Perseverenta in lucrarea misionara

By august 13, 2019 No Comments

Dragii mei,
Sunt foarte bucuros ca Domnul Isus mi-a oferit oportunitatea de a experimenta anumite stari si momente in lucrarea de misiune, dintre care as vrea sa impartasesc cateva cu dumneavoastra.

Evanghelizare

Saptamanal fac evanghelizare in locurile pe care le planific (in luna iulie am mers in satul Pielesti) sau in locurile in care Duhul Domnului ma calauzeste. Intr-una din zile, o persoana din echipa de misiune m-a intrebat cat de eficienta este metoda de a oferi oamenilor un Nou Testament pe strada. Intrebarea a fost inconfortabila pentru mine. Am fost trist in interiorul meu, deoarece stiam ca s-a depus foarte mult efort ca oamenii sa primeasca Cuvantul lui Dumnezeu, insa foarte putini au fost interesati. In aceeasi zi s-a intamplat ca Dumnezeu sa lucreze la motivarea mea in ceea ce priveste perseverenta in lucrarea misionara pe strada. Intr-o zi am oferit un Nou Testament unui om care imediat l-a deschis si a inceput sa citeasca. Si apoi Domnul Isus a continuat sa ma incurajeaza prin promisiunea Sa in care spune: „Cel ce umbla plangand cand arunca samanta se va intoarce cu veselie cand isi va strange snopii.” (Psalm 126:6). Concluzia la framantare mea a fost ca fiecare misionar isi are rolul lui in planul misionar a Lui Dumnezeu bine definit.

Ucenicizare

Dumnezeu continua sa lucreze si la grupul de studiu biblic saptamanal. Intr-una din zile ne-am intalnit afara, la atelierul domnului Ion. Dupa ce am terminat studiul biblic, a venit o femeie la noi sa ne spuna ca „ne-am ratacit de la credinta dreapta.” La inceput nu am stiut cum sa raspund atacurilor doamnei. Insa Duhul Domnului a fost cel care mi-a dat intelepciune pentru a-i explica acesteia ca nu credinta parintilor este cea care ofera salvare, ci credinta pe care ne-o punem in Domnul Isus. La final am incurajat-o sa studieze din Biblie ce inseamna credinta in Isus si ce beneficii are in Cristos, iar ea mi-a spus ca este deschisa sa studieze. Am fost foarte incurajat ca aceasta femei si-a exprimat dorita de a afla adevarul despre Domnul Isus.

Ajutorarea oamenilor

Intr-o zi am mers la o familie de rromi pentru a le oferi alimente si pentru a le spune Evanghelia. In timp ce sora Gabi Stef si Tery o incurajau pe bunica familiei, s-a intamplat ceva surprinzator: nepotii ei au venit la mine. Toti s-au strans in jurul meu si au inceput sa imi arate ca ma iubesc. Initial, a fost destul de socant pentru mine, pentru ca nu stiam cum sa reactionez fata de ei. Atunci am realizat ca ei ma privesc ca pe un frate mai mare pe care il iubesc si de care au nevoie. Toti doreau sa stea la mine in brate, sa vorbeasca cu mine si eu sa ma bucur de atentia lor. Au fost momente frumoase, in care am simtit cum Domnul a lucrat la definitivarea relatiilor de fratesti.

Motive de rugaciune:

  • Adevarul Domnului Isus sa lucreze la transformarea inimilor celor care au auzit Evanghelia.
  • Domnul Isus sa imi dea putere in continuare pentru a-L putea sluji cu credinciosie.
  • Pentru un ucenic cu care sa fac evanghelizare pe strada.

Leave a Reply


ASOC. DE INTRAJUTORARE SI MISIUNE PARTENERI IN EVANGHELISM INTERNATIONAL
Cod Fiscal: 11940070
Adresa: str. CALARASI, nr. 25 Alba Iulia, jud. Alba