Mihaela PetreNoutati din misiune

Noutati din misiune in perioada pandemiei

By mai 12, 2020 No Comments

„Rascumparati vremea, caci zilele sunt rele” (Efeseni 5:16)

In ciuda situatiei cu care intreaga lume se confrunta, totusi noi, crestinii, trebuie sa nu ne temem, ci sa urmam viziunea pe care ne-a incredintat-o Dumnezeu. Desi, sunt impuse anumite restrictii si exista aceasta distantare sociala de care trebuie sa tinem cont in aceasta perioada de pandemie, totusi, trebuie sa continuam sa duceam Vestea Buna celor care nu nevoie de mantuire, de o raza de speranta, in aceste vremuri grele.

La inceputul acestei sitatii de criza de la noi din tara, nu prea am stut cum sa reactionez si chiar am stat ceva timp sa ma gandesc, cum anume ma pot implica in viata copiilor si a oamenilor. M-am rugat Domnului si i-am cerut sa imi arate.

Sunt o persoana destul de activa si nu ma vad stand degeaba. Chiar daca nu mai pot face in acelasi mod activitatile pe care le faceam inainte, totusi, cu ajutorul lui Dumnezeu, am gasit solutii. Cu totii cunoastem expresia: „Sa iesi din zona de confort”. Ei bine, eu asta am facut si inca fac. Am incercat sa imi folosesc toata imaginatia si tot potentialul, astfel incat activitatea de misiune sa nu inceteze.

 

Proiecte in care sunt implicata in momentul de fata:

  • Lucrarea cu copiii: intalniri pe Zoom (in fiecare sambata, la ora 11); postarea de povestioare, cantece, versete, jocuri sau alte activitati educative pe grupul nostru de whatsapp; vizite scurte, ucenicie – studiu biblic, oferirea de materiale gratuite copiilor care frecventau Clubul biblic sau after-schoolul; oferirea de alimente familiilor acestor copii cu ocazia sarbatorilor pascale; lectii biblice online pe canalul meu de youtube: https://www.youtube.com/channel/UCORsIiyrv4Hb-F1lpCUbOPQ
  • Lucararea cu adolescentii/ tinerii: ucenicie, consiliere, incurajare si rugaciune
  • Lucrarea cu femeile (vizite scurte, rugaciune, consiliere – atat femeilor credincioase, din biserica cat si celor necredincioase)
  • Proiecte sociale (oferirea unor cutii cu alimente familiilor aflate in dificultate financiara/vaduvelor/cazurilor sociale)
  • Evanghelizare online – parteneriat cu Biserica Speranta din Craiova –(https://www.youtube.com/channel/UCITVcyqUw4WHKtYb7W-bGyA) – sustinere in rugaciune a medicilor din Romania, timp de 30 de zile si in mod special a unui medic din Craiova; materiale video/audio care cuprind marturii, incurajari pentru credinciosi/ necredinciosi, dar si devotionale audio pentru o emisiune dedicata femeilor; traducerea de materiale necesare activitatii de misiune online, distribuirea mesajelor evanghelice si a activiatilor intreprinse de Biserica Speranta pe pagina mea de facebook.

 

Proiecte de viitor – Proiectul misionar E2E

Inca nu am graduat de la Scoala de misiune E2E, din cauza virusului, insa, speram cu ajutorul Domnului, sa finalizam aceste cursuri in luna iulie si totodata sa avem si o saptamana de evanghelizare locala (Craiova) + o saptamana de misiune in tarile balcanice (Bulgaria, Grecia, Albania, Macedonia), daca Domnul va ingadui acest lucru.

Cred ca trebuie sa profitam de orice oportunitate pe care ne-o ofera Dumnezeu in ce priveste campul de misiune si metodele de evanghelizare, indiferent de circumstantele in care ne aflam. Personal, chiar imi doresc sa aplic versetul din 1 Corinteni 9:23 care spune: „Fac totul pentru Evanghelie, ca sa am si eu parte de ea.”

In sensul acesta, eu si intreaga echipa E2E, ne dorim sa ajungem cu Evanghelia la 5000 de suflete (aromani, vlahi, meglenoromani), deoarece nu ne dorim ca aceste comunitati vorbitoare de limba romana si care la origine fac parte din poporul roman, „sa piara din lipsa de cunostinta” (Osea 4:6).

Astfel, dupa cum ne indeamna si apostolul Pavel in 1 Corinteni 3:6-9 ─ „Eu am sadit, Apolo a udat, dar Dumnezeu a facut sa creasca, asa ca nici cel ce sadeste, nici cel ce uda nu sunt nimic, ci Dumnezeu, care face sa creasca. Cel ce sadeste si cel ce uda sunt tot una, si fiecare isi va lua rasplata dupa osteneala lui. Caci noi suntem impreuna-lucratori cu Dumnezeu. Voi sunteti ogorul lui Dumnezeu, cladirea lui Dumnezeu.”─ va rog, sa binevoiti si sa luati parte la aceast proiect de misiune, oferindu-va sprijinul prin:

  • Rugaciune: 5 minute in fiecare zi pe toata durata calatoriei (pentru sanatate, putere, indrazneala in vestirea Evangheliei, protectie, har)
  • Incurajare in fiecare zi pe toata durata calatoriei (sub orice forma)
  • Materiale in limba romana pentru comunitatile de aromani, vlahi, meglenoromani (biblii audio, brosuri, Nou-Testamente, Biblia pentru copii)
  • Donatie (orice suma de bani este binevenita) ─ suma de bani pe care trebuie sa o strang pana in luna iulie este de 200 euro. Aceasta suma de bani va fi folosita pentru acoperirea cheltuielilor privind hrana, apa si alte necesitati de baza.

Daca Domnul va pune pe inima sa va implicati, intr-un fel sau altul, in sustinerea acestui proiect de viitor, ma puteti contacta astfel:

Telefon + whatsapp : +40765 139 507
E-mail: miha.petre9@yahoo.com
Facebook: Mihamihaela Petre

Va multumesc anticipat si Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va intareasca in credinta in Fiul Sau, Isus Hristos! Mult har, sanatate si pace va doresc!

Leave a Reply


ASOC. DE INTRAJUTORARE SI MISIUNE PARTENERI IN EVANGHELISM INTERNATIONAL
Cod Fiscal: 11940070
Adresa: str. CALARASI, nr. 25 Alba Iulia, jud. Alba