Daniel Davidescu

Misiunea internationala si interculturala in tara mea, RomaniaBy decembrie 28, 2018 No Comments

Cu mai multi ani in urma Dumnezeu mi-a vorbit cu privire la faptul ca El are in plan pentru mine sa fac misiune internationala si interculturala. La sfarsitul anului 2017 am mers in misiune internationala in Ukraina si Republica Moldova, unde am predicat Evanghelia si am avut o experienta extraordinara in slujire si in contactul cu Bisericile din aceste tari. Multa vreme am crezut ca misiunea internationala si interculturala presupune DOAR asta, sa mergi in alta tara si sa faci misiune acolo; insa, decurand perspectiva mi s-a largit. Intr-adevar, si aceasta inseamna misiune interculturala, dar nu numai! Misiune internationala si interculturala de asemenea inseamna a primii misionari din alte tari, si a lucra cu impreuna cu ei, aici in Romania. Lucrul acesta l-am experimentat in orasul Draganesti, unde o echipa din cadrul Word Race a venit pentru a face misiune in Romania.

World Race este un program prin care tineri vorbitori de limba engleza (in special americani, dar nu numai) timp de 11 luni fac misiune in 11 tari diferite. O tara in fiecare luna. Numai faptul in sine a face misiune alaturi de oameni ce nu vorbesc limba ta, este o provocare extraordinara, sa nu mai vorbesc de faptul ca, un misionar ce vine dintr-o tara cu o cultura diferita, automat va avea si o teologie diferita de a ta. Este o experienta prin intermediul careia, atat gazda, cat si world-racerul beneficiaza spiritual si din punct de vedere al experientei misionare. Imi amintesc ca am fost traducator pentru o echipa de americani ce incerca sa vesteasca oamenilor Evanghelia. A fost interesant, si in acelasi timp provocator.

Poate nu va va venii sa credeti, dar in toata treaba asta, vestirea Evangheliei a avut de castigat mai mult decat daca ar fi fost vestita de un misionar din Romania, vorbitor de limba romana. Poate nu vi se va parea logic si va veti intreba:”Cum”? 
Oamenii de pe strada, atunci cand sunt abordati de un evanghelist ce vorbeste o limba straina, reactioneaza mai bine decat fata de evanghlistii din tara lor ce incearca sa le vesteasca Evanghelia.

Rata de refuz pentru ascultarea Evangheliei vestite pe strada este mult mai mica pentru un strain ce vorbeste prin traducator, decat pentru unul ce cunoaste limba natala. Romanii, cand vad ca cineva vorbeste o limba diferita de a lor si vine din alt context cultural, instantaneu devin curiosi cu privire la acea persoana, in a-l asculta, orice ar avea acesta de zis de zis. Fenomenul acesta ajuta mult la inaintarea Evangheliei.

Uitati cum Dumnezeu se poate folosii de aceasta aparenta bariera culturala si lingvistica pentru a da laoparte zavoarele cu care sunt inchise inimile multor oameni ce nu sunt interesati sa primeasca Evanghelia de la co-nationalii lor!

O alta lucrare la care am participat alaturi de echipa de la World Race a fost aceea de a impartii ochelari de vedere persoanelor ce nu au bani sa isi cumpere, pe gratis. In echipa au fost si persoane cu pregatire medicala ce au masurat tensiunea arteriala a oamenilor. Ocupandu-ne de sanatatea oamenilor, dorim sa le aratam dragostea lui Hristos si astfel sa-i castigam spre mantuire.

Motive de multumire:

  • Ii multumesc lui Dumnezeu m-a folosit in misiune interculturala in romania;
  • Ii multumesc lui Dumnezeu ca a avut mila de mine si mi-a mantuit sufletul acum 10 ani de zile!;
  • Ii multumesc lui Dumnezeu ca a gasit cu cale sa ma invredniceasca sa fiu Slujitorul Lui!.;
  • Ii multumesc pentru oamenii noi pe care i-am cunoscut, ce m-au inspirat si pe care i-am putut inspira!
  • Ii multumesc pentru toti tinerii din echipa World Race cu care am am intrat in contact si am lucrat o perioada impreuna!

Leave a Reply


ASOC. DE INTRAJUTORARE SI MISIUNE PARTENERI IN EVANGHELISM INTERNATIONAL
Cod Fiscal: 11940070
Adresa: str. CALARASI, nr. 25 Alba Iulia, jud. Alba