Daniel DavidescuNoutati din misiune

La E2E Invatam despre valoarea vietii umane

By noiembrie 22, 2018 No Comments

Aici la E2E am invatat multe lucruri bune pentru dezvoltarea mea misionara, printre care, modulul de evanghelizare, modulul de predicare expozitiva, si multe altele. La una din lectiile modulului misionar, am facut un lucru foarte interesant, am fost dusi in cimitir si a trebuit sa invatam ”Lectia cimitirului”. Fiecare cursant a trebuit sa scrie ce anume a invatat dupa ce a mers in cimitor si s-a uitat imprejur….
Cimitirul este un loc subru si infricosator, insa, mergand acolo poti invata multe lucruri. Biblia spune:” Mai bine sa te duci intr-o casa de jale decat sa te duci intr-o casa de petrecere; caci acolo iti aduci aminte de sfarsitul oricarui om, si cine traieste isi pune la inima lucrul acesta.” (Ecl 7:2) Mersul la cimitir, ne-a facut sa ne gandim mai mult la efemeritatea vietii (Iov 7:6) si la faptul ca in acest timp limitat pe care-l avem pe pamant trebuie sa lucram cat mai mult pentru Domnul, sa facem cat mai multe pentru imparatia Lui, caci restul pe care le facem pentru noi nu vor mai conta deloc atunci cand vom ajunge la cimitir. Poate cuiva i s-ar putea parea ciudat ca, cursantii unei scoli Biblice sa fie dusi in cimitir si sa invete de acolo o lectie, dar aici am invatat cea mai profunda lectie. Pusi in fata mortii, in fata crucilor ce au pe ele pozele cu chipurile celor trecuti dincolo, omul se loveste in modul cel mai dur de perspectiva vesniciei. Aici ambitiile, dorintele personale si increderea umana cum ca vom traii vesnic, cad si palesc in fata realitatii sumbre a mortii. Uitandu-ne la acele cruci, am fost pusi inca odata in fata adevarului ca cei mai multi oameni care mor se duc in Iad, fara sa fi auzit vreodata de Hristos, si ne-a responsabilizat sa fim mai sarguinciosi in lucrul Lui. Mai jos am sintetizat cateva din gandurile si cugetarile pe care noi le-am adus cu noi dupa ce am vizitat cimitirul:

LECTIA CIMITIRULUI

1 Unii se duc mai repede, dar in cele din urma toti ajungem acolo; (Gen 44:20)

2 Din viata de pe acest pamant, ramane doar o Cruce deasupra mormantului; ( Gal 6:14)

3 Oamenii CRED ca vor traii in memoria altor oameni (Oare ce spune Biblia despre aceasta credinta populara? Evrei 9:27; 1 Petru 4:5; Romani 14:10; Apocalipsa 20:4)

4 Cat suntem in viata nu ne vine sa credem ca si noi vom murii, insa in cele din urma toti oamenii vor murii. (Iov 24:24)

5 Unii sunt morti spiritual, iar altii dea-binelea;(Efeseni 2:1; 1 Petru 2:24; )

6 Ce impact ai avut in viata altora cat ai trait pe pamant? (Proverbe 22:1; Ecl 7:1)

7 Regretele altora nu te mai ajuta cu nimic dupa ce tu mori.(Luca 16)

8 Invata sa pretuiesti oameni cata vreme ei sunt in viata!
(Proverbe 24:26)

9 Acum este vremea sa aduci flori celor dragi, dupa ce mor, nu le vor mai putea mirosii! ( Cant 2:12)

10 Dupa ce omul moare, daca cineva ii priveste scheletul, nu isi poate da seama daca acel schelet a fost al unui om bogat sau al unui om sarac (Proverbe 23:4)

Versete de meditat:

”Bucura-te, tinere, in tineretea ta, fii cu inima vesela cat esti tanar, umbla pe caile alese de inima ta si placute ochilor tai, dar sa stii ca, pentru toate acestea, te va chema Dumnezeu** la judecata.” (Eclesiast 11:9);
”Bogatul si saracul se intalnesc: Domnul i-a facut si pe unul, si pe altul.”; (Proverbe 22:2);
” Oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata”; (Evrei 9:27)

Motive de rugaciune:

  • Familia mea sa-L cunoasca pe Hristos si sa vina la mantuire (mama, bunica si tata) (Romani 9:3);
  • Domnul sa-mi dea putere sa fiu o lumina in mijlocul familiei mele si-n mijlocul oamenilor din lume! (Isaia 42:6);
  • Intelepciune si noi modalitati de lucrare pentru a fi cat de eficient posibil in lucrare;
  • Domnul sa lase ungerea lui divina peste videoclipurile pe care le postez pe internet, sa atinga oamenii prin ele si sa-i aduca la El! De asemenea, Domnul sa lase ungerea Sa peste mine ori de cate ori imi deschid gura, pe strada sau in Biserica!;
  • Domnul sa ma binecuvinteze cu ajutorul potrivit, o sotie potrivit cu planul si voia Sa pentru lucrare!;
  • Dumnezeu sa-mi dea o directie clara cu privire la rolul meu in organizatia Parteneri in Evanghelizare!;
  • Domnul sa ma binecuvinteze cu rabdare in toate domeniile vietii mele! Amin!

Leave a Reply


ASOC. DE INTRAJUTORARE SI MISIUNE PARTENERI IN EVANGHELISM INTERNATIONAL
Cod Fiscal: 11940070
Adresa: str. CALARASI, nr. 25 Alba Iulia, jud. Alba