Mulțumesc lui Dumnezeu pentru Soterius. Prin el, și prin lucrătorii de la RAM am avut harul să cunosc o echipă de oameni serioși, dedicați Domnului, pricepuți în ale medicinei dar și cu inimă pentru nevoile trupești și spirituale ale oamenilor din Orbeasca.

Era o zi toridă. Am plecat pe străzile Orbeascăi să invit oamenii care doreau o consultație gratuită și de calitate. (Printre cei veniți din SUA au fost și doctori care profesau în spitalele din țara lor.). Datorită căldurii oamenii erau în casele lor, străzile erau pustii, iar aceia puțini pe care i-am întâlnit păreau cu totul dezinteresați de anunțul meu. Din când în când o mai sunam pe soția mea ca s-o întreb dacă venise cineva la corturi. (Pentru că nu avem o locație adecvată, cu o zi în urmă întinsesem două corturi în curtea sorei Ioana- singura credincioasă- pocăită din localitate.) Doar o singură femeie și vreo trei copii veniseră. Îmi era rușine— cum voi putea sta în fața oamenilor care vin tocmai de la București, fac atâta efort să vină pe vremea aceasta la Orbeasca și n-au pe cine consulta, n-au pe cine ajuta…- îmi ziceam eu.

Convingerea mea este că Dumnezeu a făcut o minune: oamenii au început să vină, dar, nu pentru că i-am chemat eu ci pentru că echipa medicală a fost foarte bine pregătită atât în ce privește consultația cât și tratamentul oferit. Astfel, oamenii au început să se anunțe ei între ei, să-și cheme rudele sau prietenii. Ce să mai zic… ideea este că se făcuse ora 17.00 și pe listă se ajunsese la peste 80 de persoane înscrise. A trebuit să închidem lista întrucât echipa medicală trebuia să se întoarcă la București.

Ne rugăm în continuare pentru Orbeasca. Dumnezeu să se îngrijească de nevoile lor trupești și spirituale. Lista mântuirii rămâne deschisă. Ne rugăm ca oameni să ajungă să vadă gloria Domnului Isus și să se pocăiască! Ne rugăm ca și aici să fie o biserică evanghelică, o biserică care să țină sus Cuvântul Vieții!

-Mihail Geabou

Leave a Reply


ASOC. DE INTRAJUTORARE SI MISIUNE PARTENERI IN EVANGHELISM INTERNATIONAL
Cod Fiscal: 11940070
Adresa: str. CALARASI, nr. 25 Alba Iulia, jud. Alba