Noutati din misiuneOctavian Ciudesnic

Echilibrul prioritatilor – cea mai mare provocare

By octombrie 18, 2019 No Comments

Pe fiecare ne binecuvanteaza Dumnezeu cu 24 de ore pe zi si este nevoie de intelepciune sa putem trai fiecare zi cu folos si in scopul dat de Creator. Totusi pentru mine a pastra ordinea corecta si echilibrul prioritatilor in multimea lucrurilor zilnice de facut este de multe ori o provocare.
Cand ma gandesc la echilibrul prioritatilor versetul care imi vine in minte este cel din Luca 11:42 „…pe acestea trebuie sa le faceti, si pe celelalte sa nu le lasati nefacute !”. Este foarte usor sa cad in capcana de a ma focaliza mai mult pe lucrurile exterioare si aparent urgente si sa neglijez pe cele de fond, dar mai importante.

Pentru mine, provocarea continua este de a pastra in echilibru urmatoarele prioritati: familia – lucrarea – gospodarie – dezvoltare profesionala. Pentru a merge totul bine si pentru a se dezvolta in mod sanatos lucrarea de misiune este esential ca acestea patru sa primeasca timpul si dedicarea cuvenita, la momentul potrivit si in cantitatea potrivita.

De ce aceste patru prioritati? Familia, pentru ca aici m-a pus Dumnezeu in primul rand sa Il slujesc pe El. De aceea, ma bucur ca am inteles ca prima mea misiune este sa fiu un sot iubitor si un tata bun. Lucrarea, deoarece asta m-a chemat Dumnezeu sa fac si acesta este motivul pentru care m-am mutat in Olt (sa il slujesc pe Dumnezeu vestind Evanghelia la orice faptura din Icoana). Gospodaria, pentru sa in mediul rural locul unde stai (casa si curtea) sunt cartea ta de vizita. Daca nu esti un om gospodar oamenii nu asculta ceea ce spui. Le castigi respectul prin munca ta. Iar in ce priveste dezvoltarea profesionala este necesar ca in aproape orice slujba sa continui sa te echipezi si sa te documentezi. Pentru a fi mereu proaspat si relevant trebuie sa fiu mereu ancorant in Cuvantul lui Dumnezeu, dar si in realitatea din jurul meu.

Aceasta este cea mai mare provocare a mea si motiv fierbinte de rugaciune inaintea lui Dumnezeu: sa pastrez primesc intelepciune pentru a pastra echilibrul prioritatilor si sa fiu gasit credincios in tot ce mi s-a incredintat.

Rugandu-ma pentru asta Domnul m-a ajutat sa inteleg ca sunt si perioade cand trebuie sa fiu focalizat mai mult asupra unuia dintre aceste domenii – si nu e gresit sa fie asa! Asa am inteles ca Dumnezeu ma vrea mult mai implicat in aceasta perioada in familie. Sotia mea a nascut acum doua luni, iar baietelul nostru are aproape 2 ani si este tot mai nazdravan si plin de energie. Cand plec de acasa, imi simte foarte mult lipsa .

Cu ajutorul Domnului am reusit astfel ca in ultima perioada sa le acopar pe toate aceste patru domenii mentinandu-le in echilibru.

Familia

In ce priveste familia am petrecut mai mult timp cu sotia lucrand mai mult la relatia noastra si bucurandu-ne de copiii cu care Domnul ne-a binecuvantat. La finalul lunii septembrie, ne-am bucurat si intarit fiind alaturi de familia noastra extinsa cu ocazia binecuvantarii fetitei noastre Maysa.

Motive de rugaciune :

 • Pentru o relatie sanatoasa de familie
 • Pentru intelepciune in cresterea si educarea copiilor
 • Sa fim tot mai devotati si inflacarati pentru Domnul si salvarea sufletelor.

Lucrarea misionala

Pentru a intari relatiile fratesti, dar si pentru a ne bucura mai mult de creatia Domnului, ca trup a lui Cristos, am organizat o iesire la munte impreuna cu fratii si surorile care au putut veni. A fost o mare bucurie si mangaiere pentru credinciosi sa iasa putin din contextul si rutina zilnca.
De asemenea, am continuat sa investesc in oameni unu-la-unu, pentru a deveni urmasi ai lui Cristos. In acest sens ma intalnesc saptamanal cu Luci, un barbat in varsta de aproximativ 30 de ani, ce doreste sa Il marturiseasca pe Domnul in apa botezului.

 

Motive de rugaciune:

 • Rugati-va pentru crestinii din Icoana sa fie o buna marturie in fata oamenilor
 • Rugati-va pentru unitate si dragoste intre frati, dupa cum s-a rugat Domnul Isus.
 • Pentru Luci sa il cunoasca cu adevarat pe Domnul si sa creasca spiritual separandu-se de tot ce este pacatos.

Gospodarie

In aceasta perioada ne bucuram de rezultatele muncii. Culegem roadele si ne pregatim de iarna. Multumim Domnului pentru toate si pentru ca ne ofera posibilitatea de a fi o binecuvantare printre oameni impartind din aceste binecuvantari.

Motive de rugaciune :

 • Sa fim o buna marturie in Icoana din modul in care administram curtea.
 • Domnul sa binecuvanteze pamantul cu rod astfel incat sa primeasca lauda de la oameni
 • Sa avem putere si sanatate pentru a pregati pamantul pentru iarna
 • Pentru intelepciune pentru a sti cum sa folosim cat mai eficient pamantul pe care il avem.

Dezvoltare continua

Pentru echiparea mea ca slujitor, dar si pentru dezvoltarea mea personala am avut placerea de a participa o saptamana la un curs de consiliere crestina. A fost doar un nivel fundamental de introducere in consilierea crestina, urmand sa mergem mai in profunzime in urmatorii doi ani, pe parcursul a inca trei saptamani. Insa chiar si dupa acest nivel de inceput observ o imbunatatire a slujirii mele si a modului cum ma raportez la oameni.

Motive de rugaciune:

 • Intelepciune pentru a sti sa aplic ceea ce am invatat.
 • Sa reusesc sa imi fac timp sa citesc mai mult.
 • Pentru putere si intelepciune in a mentine echilibrul in continuare intre toate aceste patru domenii.

Leave a Reply


ASOC. DE INTRAJUTORARE SI MISIUNE PARTENERI IN EVANGHELISM INTERNATIONAL
Cod Fiscal: 11940070
Adresa: str. CALARASI, nr. 25 Alba Iulia, jud. Alba