Brinceanu LucianNoutati din misiune

Dumnezeu imi da putere pentru a implini lucrarea misionara

By mai 9, 2019 No Comments

Evanghelizare

Dragi prieteni, imi doresc de la inceput sa va multumesc frumos pentru incurajarile si rugaciunile voastre. Ele m-au ajutat foarte mult in fiecare moment al vietii mele. De ce spun acest lucru? Nu mi-am imaginat ca pot trai si momente foarte grele in slujirea de misionar. A venit o zi in care am ajuns sa fiu epuizat fizic si in care ma gandeam sa iau o scurta pauza de la misiune, insa in interiorul meu, era vocea Duhului Sfant care imi spunea sa continui cu misiunea in perioada de Paste. Atunci mi-am adus aminte ca obisnuiam sa incurajez oamenii cu Filipeni 2:13 „Caci Dumnezeu este Acela care lucreaza in voi si va da, dupa placerea Lui, si vointa, si infaptuirea.” Planuisem sa merg intr-o dimineata in lucrarea de misiune, dar cand am iesit pe strada, nu puteam sta in picioare, nici dupa ce am mancat si ciocolata. Am vrut sa renunt atunci, insa Duhul Domnului nu mi-a dat voie. M-am intors acasa sa dorm cateva ore. Dupa ce m-am trezit, am iesit din nou pe strada sa impartasesc oamenilor Cuvantul lui Dumnezeu si El m-a ajutat sa o fac. Pentru mine a fost foarte incurajator ca am putut sa experimentez faptul ca Dumnezeu mi-a dat vointa sa fac lucrarea Lui de evanghelizare.

Mai este o experienta din campul de evanghelizare care m-a ajutat sa vad puterea lui Dumnezeu si faptul ca El ajunge sa-i faca pe oameni sa fie dornici sa auda Cuvantul Lui. Intr-una din zile, Domnul mi-a vorbit sa merg in Cernele, un cartier de rromi din Craiova. Acolo am vazut ca sinceritatea copiilor este destul de vizibila pentru a auzi Evanghelia. Atunci am fost cercetat de Duhul Domnului pentru a investi mai mult in copii si tineri. Ei au o inima deschisa si sincera pentru a afla mai multe lucruri despre ce inseamna Pastele biblic care Il are pe Domnul Isus in centru.

Ucenicizare

Intr-una din zile, i-am invitat pe oamenii care au fost deschisi sa auda Evanghelia mai in detaliu, la o intalnire publica unde locul le este si lor familiar, la o masa de seara. A fost o experienta destul de frumoasa pentru fiecare dintre noi. Oamenii au avut curajul sa povesteasca deschis despre ceea ce ii apasa cel mai mult (De exemplu, doamna Lili si-a rupt piciorul si a fost nevoita sa poarte piciorul in ghips. Si-l daduse jos intre timp si o durea). Apoi am putut sa ne rugam unii pentru altii si sa cautam raspunsuri din Biblie pentru problemele fiecaruia.

Social

In cautarea mea de a vedea cum ma calauzeste Duhul Domnului in lucrarea de misiune, am avut oportunitatea sa particip la intalnirea Bisericii din Draganesti-Olt, la un picnic. Am mers de la Craiova la Draganesti-Olt cu un grup de persoane, sa vada ce inseamna sa traiasca intr-o comunitate de credinciosi nascuti din nou. Domnul Pavel mi-a spus ca a fost foarte incantat ca a putut sa-si impartaseasca gandurile pe care le avea legate de credinta, si ca a putut primi incurajari din partea altor crestini. Un alt lucru foarte interesant pentru grup s-a petrecut in timp ce mergeam cu masina. Am citit din Biblie si am discutat despre convertirea apostolului Pavel. Am simtit cum increderea lor in Dumnezeu a devenit mai puternica in acele momente. Ei au inteles ca Dumnezeu este Cel care da omului vointa de a renunta la vechea viata, pentru a putea deveni un urmas al Domnului Isus Hristos.

Motive de rugaciune:

  • Pentru putere (sanatate) in impartasirea Evangheliei pe strada
  • Pentru usi deschise in familii pentru a putea face ucenicizare
  • Pentru calauzire in ceea ce priveste integrarea oamenilor in Biserica din Craiova
  • Pentru resurse umane si financiare
  • Pentru o persoana crestina cu care sa pot face evanghelizare.

Leave a Reply


ASOC. DE INTRAJUTORARE SI MISIUNE PARTENERI IN EVANGHELISM INTERNATIONAL
Cod Fiscal: 11940070
Adresa: str. CALARASI, nr. 25 Alba Iulia, jud. Alba