Despre Misionar

Viata mea inainte de a-L cunoaste pe Domnul

Ma numesc Davidescu Daniel si m-am nascut intr-un sat numit Potelu, intr-o familie ortodoxa din Oltenia. De cand ma stiu am fost o fire curioasa. In vacantele de vara din copilarie am citit multe carti, cautand inca de mic sensul vietii si intrebandu-ma daca este ceva dupa moarte. Am citit multe carti si nu am reusit sa gasesc adevarul, astfel ca la varsta de 15 ani am decis sa citesc Biblia (Sfanta Scriptura). Spre surprinderea mea, nu reuseam sa inteleg aceasta carte. Eram contrariat de faptul ca, desi in trecut reusisem sa citesc si sa inteleg atat de multe carti, nu reuseam totusi sa patrund aceasta carte. Am reusit insa sa inteleg un singur lucru, anume ca sunt pacatos si ca daca vreau sa intru in Cer, trebuie sa ma schimb. Am incercat din rasputeri pentru cateva luni, insa fara succes. M-am zbatut cat am putut de tare, prin propriile puteri, incercand sa fiu o persoana mai buna si sa renunt la tot ceea ce vedeam eu in viata mea ca fiind pacat: injuraturi, violenta, batjocorirea altora prin glume proaste, batai, scandaluri, etc. In scurta vreme m-am reintors la vechile obiceiuri. Am intrat din nou in scandaluri, in batai, in probleme, si eram foarte trist ca nu am reusit sa respect standarul sfinteniei pe care-l vazusem in Biblie. Dupa ce esuasem in a-mi obtine mantuirea prin propriile eforturi de sfintenie si printr-o neprihanire proprie, credeam ca nu mai am nici o sansa sa fiu vreodata mantuit si ca nu mai exista nici o solutie pentru mine. Ma simteam pierdut, fara speranta.

Convertirea

Intr-o zi, eram la tenis cu un cativa prieteni. Un grup de tineri pe care nu-i mai vazusem niciodata s-a apropiat de locul unde jucam noi si au inceput sa stea de vorba cu partenerul meu de joc, ce se afla in capatul opus al terenului. Nu puteam auzi despre ce vorbesc, deoarece terenul era destul de mare. Asteptam cu nerabdare ca ei sa plece pentru a continua partida cu amicul meu. Vazand ca nu o fac, am devenit tare nelinistit si am vrut sa-i trag o minge in cap baiatului din grup care vorbea cel mai mult si conducea discutia. Din fericire mingea a trecut pe langa capul lui si nu l-am nimerit. Cand am vazut ca mingea l-a ratat de aproape, am crezut ca am reusit sa-l infurii. Am mers spre el in mod provocator, gata sa-l confrunt si eram pregatit sa sar la bataie in caz ca va zice ceva. Spre surprinderea mea, el era atat de concentrat in a vesti Evanghelia amicului meu, incat nici nu observase mingea ce trecuse pe langa capul lui. Dintr-o data, fara sa vreau am devenit captivat de ceea ce acel baiat din grup ii spunea prietenului meu si am inceput sa-l ascult cu mare atentie. Observandu-ma ca sunt atent, a inceput sa mi se adreseze in mod direct, sa-mi vesteasca Evanghelia si sa ma cheme la pocainta. Pentru prima data, versetele pe care le citisem odinioara si nu le intelesesem, acum capatau sens. Eram strapuns in inima de Cuvantul Domnului si simteam ca Dumnezeu imi vorbeste prin acel baiat si ma cheama la pocainta. In interiorul meu se dadea o mare lupta: daca sa ma pocaiesc sau nu. In cele din urma am acceptat sa merg cu acei tineri in curte si am acceptat sa se roage pentru mine. Cand si-au pus mainile peste mine si s-au rugat, am simtit ca o mare povara se ridica de pe inima mea si ca sunt liber. Am simtit cum bucuria si pacea ma inunda pe deplin. Simteam ca de acum am un scop in viata si ca sunt un om nou.

Chemarea in lucrare

Inca de cand m-am intors la Domnul am spus tuturor oamenilor cu care am intrat in contact marturia mea, simtind in inima mea o mare dorinta pentru a aduce la Hristos cat mai multi oameni! De altfel, inca din primele luni ale pocaintei mele am inceput sa recit in Biserica poezii pe care le invatam pe de rost. Toata lumea era multumita de activitatea pe care o aveam in Biserica, dar eu continuam sa simt ca nu este de ajuns si ca Domnul are un plan mult mai mare cu mine. Am inceput sa ma rog fervent si sa postesc inaintea Domnului ca El sa-mi descopere daca mai are si alt plan pentru mine in afara de acela de a vesti oamenilor Evanghelia pe strada si a spune poezii in Biserica. Domnul a inceput sa trimita oameni ce nu ma cunoscusera niciodata, transmit-andu-mi prin ei mesaje de confirmare. Mai multi mi-au spus ca Domnul m-a chemat la o lucrare foarte mare in care voi atinge foarte multi oameni cu Evanghelia. Ba chiar, o femeie mi-a transmis acest mesaj din partea lui Dumnezeu, ca: ”La inceput Domnul iti va da o lucrare mica, iar daca vei fi credincios, se va extinde si va deveni o lucrare foarte mare.”

Intrarea in lucrare

Am fost calauzit de Domnul sa deschid un canal pe YouTube si sa postez predici, marturii si muzica crestina, ba chiar sa traduc predici si marturii din limba engleza si sa le postez acolo. In primele luni, aveam foarte putine vizionari si extrem de putini oameni intrau in contact cu Evanghelia prin intermediul acestei lucrari online pe care o faceam. Nu vedeam nici o posibilitate ca acesta sa devina ”lucrarea cea mare” despre care Domnul imi vorbise de atate ori prin diferiti oameni si chiar mie personal. Insa, am ramas credincios Domnului, am continuat sa lucrez pentru El cum am putut mai bine, sa traduc materiale din engleza, sa editez videoclipuri, sa cooptez voluntari, iar mai apoi chiar sa mai deschid un al doilea canal. Lucrand cu sarguinta si credinciosie, Domnul a facut ca lucrarea sa ia o amploare neasteptata. Canalul cel mare are acum, dupa 6 ani de slujire 75.000 de subscriberi; peste 18.000.000 de vizionari, iar de la infiintarea lui si pana acum (Sfarsitul anului 2018, inceputul lui 2019) au fost vizionate peste 167.000.000 de minute de materiale crestine doar pe unul dintre cele 2 canale.

Domnul m-a surprins prin faptul ca m-a folosit pe mine, un om neinsemnat, iar prin intermediul muncii mele in Media sa ajunga Evanghelia la atat de multi oameni. Nu m-as fi gandit niciodata ca Domnul are un plan asa de minunat si amplu cu mine. Sunt atat de fericit cand cineva imi scrie un comentariu la vreunul din videoclipurile postate, in care imi spune ca doreste sa-L cunoasca pe Domnul si sa fie mantuit. Prin intermediul acestei lucrari, de-a lungul timpului am fost contactat de mai multe persoane pe care le-am condus intr-o rugaciune de marturisire si pocainta, au fost atinsi de Domnul, unii chiar au plans si si-au dedicat viata lui Iisus in rugaciune.

Nu m-am limitat la lucrarea online, ci am facut si munca misionara pe teren, atat in Biserici, cat si in campul Evangheliei; atat national, cat si international. Am mers in mai multe Biserici in Romania unde mi s-a dat oportunitatea de a-mi folosi darul de Predicator. Am transmis diverse mesaje din Scriptura, spre cresterea spirituala a membrilor. De asemenea, in anul 2017, am fost de mai multe ori in Ucraina unde am vestit Evanghelia la nivel de Biserica. Am putut sa filmez cateva marturii pentru canalul meu YouTube, pentru lucrarea Media. Tot in 2017, mi-am format o echipa de lucratori si am mers in Republica Moldova unde am vestit Evanghelia intr-o Biserica, spre intarirea comunitatii de credinciosi de acolo. In Romania imi place sa organizez Evanghelizari publice sau de la om la om.

Despre Lucrare

Activitatile mele in lucrarea Domnului:

 • Evanghelizari publice in Biserici;
 • Evanghelizari de la om la om pe strada;
 • Predicarea Evangheliei in Biserici;
 • Incurajare & consiliere spirituala pentru crestinii nascuti din nou si nu numai;
 • Editare Video pentru lucrarea Media;
 • Editare Audio pentru lucrarea Media;
 • Conceperea de editoriale si eseuri pentru sectiunea ”descriere” a videoclipurilor de pe canalul meu, ce sunt apoi preluate ca si articole de catre trusturi media laice sau crestine. (in scop evanghlistic)
 • Inregistrarea audio si post procesare a diverselor brosuri crestine, esee, si carti, in scopul redarii acestora pe YouTube, spre zidirea trupului Domnului, pentru lucrarea Media;
 • Filmarea a diverse predici, marturii, pentru lucrarea Media;
 • Filmarea, subtitrarea editarea a diverse filmulete si marturii pentru misionarii PIE;
 • Participarea la diverse activitati evanghelistice coordonate de bordul de misiune al PIE Romania

 

Cum te poti implica?

 • Sustinandu-ma in rugaciune pe mine si lucrarea ce o fac;
 • Consiliere si mentorare: Intrand in contact cu mine si cunoscand mai multe despre lucrarea pe care o fac, imi poti oferii sfaturi si strategii care sa ma ajute in dezvoltarea lucrarii;
 • Implicandu-te pe termen scurt sau lung ca voluntar, lucrand o perioada impreuna cu mine in proiectele in care sunt implicat, ajutandu-ma sa le dezvolt;
 • Promovad lucrarea mea in Biserica ta locala, pe Facebook sau prezentand-o altor credinciosi, in scopul ca acestia sa intre in parteneriat cu mine;
 • Prin cumpararea echipamentelor tehnice ce ar ajuta dezvoltarea lucrarii si impactarea mai multor oameni;
 • Prin suport financiar: O singura data, sau lunar.