Brinceanu LucianNoutati din misiune

Credinta si rabdarea in lucrarea de misiune

By decembrie 4, 2019 No Comments

In ultimul timp, Domnul a ingaduit momente de framantare in lucrarea de misiune pentru a ma ajuta sa inteleg faptul ca trebuie sa ma incred in El 100%. In perioada aceasta, versetele din Proverbe 3:5-6 mi-au vorbit intr-un mod deosebit: ,,Incredere-te in Domnul din toata inima ta si nu te bizui pe intelepciunea ta! Recunoaste-L in toate caile tale, si El iti va netezi cararile.’’

Evanghelizarea pentru mine inseamna a pune o samanta in inimile oamenilor, ca apoi Domnul Isus sa o faca sa incolteasca la vremea potrivita. In timpul slujirii mele pe strada am realizat ca desi Evanghelia nu este acceptata de majoritatea oamenilor, exista unele persoane care inca sunt deschise si receptive. Cel mai adesea, oameni simpli, fara o educatie prea aleasa. Intr-una din zile, in timp ce vorbeam din Evanghelie unui grup de oameni maturi, am observat, placut surprins, doua fetite care citeau cu mult interes din Nou-Testamentul primit. Spre deosebire de adulti, ele au considerat Cuvantul lui Dumnezeu vrednic de cinste. Acest fapt m-a motivat sa continui sa seman, incredintat fiind ca Cel care face sa rodeasca nu va uita osteneala noastra.  

Evanghelizarea oamenilor pe strada este o provocare la credinta si indelunga rabdare pentru mine in calitate de misionar. De ce spun acest lucru? In discutiile cu oamenii de foarte multe ori mi se pun intrebari foarte traditionale. De exemplu, domnul Teodor m-a intrebat daca o persoana vie ii ofera mancare in numele unei alte persoane moarte, oare ii va fi primita sau i se vor ierta pacatele? In acele momente m-am rugat Domnului Isus sa primesc un raspuns clar si usor de inteles. Duhul Domnului m-a pus sa-l indem n sa citeasca singur din Biblia ortodoxa pentru a afla raspunsul. Discutia a continuat intr-o atmosfera prietenoasa. Si la final mi-a spus:,,Stiu ca voi credeti altfel’’, l-a care eu i-am spus ca noi credem ceea ce spune Biblia.

Integrarea unei persone in Biserica locala necesita timp. De multe ori am stat sa ascult povestile de viata ale oamenilor si uneori nu le intelegeam pentru ca eram grabit sa le spun Evanghelia. Insa, cu timpul, Duhul Domnului mi-a aratat ca oamenii si-au legat viata de acele lucruri si trebuie sa le acord atentie. Intelegand aceasta, am inceput sa ma intalnesc saptamanal cu acele persoane pentru a le asculta povestile. In prezent primesc des astfel de invitatii de la oameni. Am invatat ca inainte de orice, ei au nevoie de cineva care sa ii asculte, apoi sa le vorbeasca. 

In urma ascultarii suferintei unei persoane, este atat de usor a se face legatura cu exemplul lui Iov, de a impartasi natural faptul ca suferinta poate fi transformata de Dumnezeu in ceva bun, daca omul ramane credincios. 

Sper ca aceste scurte impartasiri din lucrarea mea misionara sa va motiveze sa incepeti a ma sustine fiindu-mi parteneri in rugaciune.

Motive de rugaciune:

  • Sa atinga Domnul Isus inimile oamenilor care au auzit Evanghelia  deja.
  • Sa lucreze Domnul in continuare in inimile oamenilor care au acceptat sa-L urmeze pe Domnul.
  • Sa aduca Domnul Isus vindecare in trupul meu (am o problema la coloana).

Fiti binecuvantati! 

Leave a Reply


ASOC. DE INTRAJUTORARE SI MISIUNE PARTENERI IN EVANGHELISM INTERNATIONAL
Cod Fiscal: 11940070
Adresa: str. CALARASI, nr. 25 Alba Iulia, jud. Alba