Daniel DavidescuNoutati din misiune

Cei inchisi sunt liberi, iar cei saraci sunt saturati in numele lui Isus Hristos

By ianuarie 25, 2019 februarie 25th, 2019 No Comments

”In curand, cel incovoiat sub fiare va fi dezlegat; nu va muri in groapa si nu va duce lipsa de paine. ” – Isaia 51:14
”De aceea este zis” s-a suit sus, a luat robia roaba si a dat daruri oamenilor.” – Efeseni 4:8

La sfarsitul anului 2017, impreuna cu un frate pe care l-am intalnit pe campul de misiune la Dabuleni, am fost in mai multe Biserici din Suceava, unde, impreuna am predicat Evanghelia Domnului Isus; Suceava fiind zona unde el locuieste. Impreuna am mers chiar si in Ukraina, unde am slujit. Dupa ce am incheiat aceasta lucrare, l-am invitat in zona mea, pentru a sluji impreuna. A accepat si am mers impreuna in mai multe Biserici unde am predicat Evanghelia. Anul acesta (sfarsitul anului 2018), acest frate, Daniel Cazemerciuc m-a contactat spunandu-mi ca vrea sa vina din nou in Oltenia pe termen scurt ca sa puna umarul la lucrarea de aici. M-a rugat sa iau si eu parte ca si colaborator la aceasta actiune misionara. Impreuna am impartit pliante oamenilor din Caracal si Corabia, pe care i-am invitat la Biserica. In timpul slujbei de Evanghelizare 3 suflete s-au predat Domnului printr-o iesire publica in fata si un suflet la Caracal. Dumnezeu sa lucreze la inima lor, sa-i tina pe cale, si sa-i constientizeze profund cu privire la importanta deciziei luate.
Nu ne-am oprit doar la partea spirituala, ci am cautat sa dam o mana de ajutor si pe latura fizica. La magazinul Peni, cineva din echipa noastra a intalnit un baietel ce atunci cand a fost intrebat daca a mancat ceva, a zis ca nu mancase nimic in acea zi si ca mai are acasa inca 8 frati acasa. Le-am cumparat din magazin 2 cosuri mari de cumparaturi pline cu alimente si dulciuri; le-am incarcat in portbagajul masinii si le-am dus acasa la ei. Privelistea de acolo era dezolanta. 9 copii traiesc intr-o singura camera, inghesuiti intr-o casa gata sa cada pe ei si plina de mizerie. Le-am oferit alimentele, spunandu-le ca Dumnezeu ii iubeste si ca doreste sa le schimbe viata. De asemenea i-am indemnat sa isi faca curatenie in casa si sa vina la Biserica. In video-ul atasat veti vedea cum arata curtea si casa lor.
Niciunul din vecinii lor nu doreste sa vorbeasca cu ei din pricina mizeriei in care traiesc. Cel mai mult ne-au rupt inima si ne-au induiosat copilasii, care sunt asa de gingasi si nevinovati!
Dorim ca pe viitor sa ne implicam mai mult, ajutand aceasta familie sa-si renoveze casa, daca Dumnezeu ne va da resursele necesare.

Cata vreme am fost plecat in aceasta lucrare, am fost departe de Craiova. In timpul acesta am fost contactat de o sora, ce m-a gasit prin intermediul canalului meu de YouTube. Aceasta femeie a lucrat la spital si in fiecare an avea obiceiul de a aduce in spital echipe de misiune care sa organizeze evenimente de evanghelizare pentru medici si pacienti. Anul acesta nu avea nici-o echipa de evanghelizare disponibila care sa faca o asemenea lucrare, asa ca m-a sunat pe mine. In prima faza nu eram decis daca sa raman la lucrarea de la spital sau sa merg impreuna cu echipa din Suceava. Am fost reticent in a pleca din Craiova, deoarece ma gandeam ca daca plec, lucrarea de la spital nu se va mai putea realiza. M-am rugat Domnului, iar apoi am reusit sa mobilizez o echipa de la Tineri Pentru misiune Craiova, ce au mers, au cantat colinde crestine medicilor si bolnavilor, iar Evanghelia a fost vestita in acel spital. Ii sunt recunoscator lui Dumnezeu pentru ca exista telefoane, si s-au putut aranja lucrurile in asa fel ca Evanghelizarea sa aiba loc in acel spital. Ii multumesc Domnului atat pentru lucrarea facuta in spital, cat si pentru lucrarea facuta cu echipa din Suceava.
Inainte sa mobilizez aceasta echipa sa mearga la spital, de cateva saptamani aveam un o framantare in inima si ma rugam ca Dumnezeu sa ma ajute sa gasesc o cale sa intru cu Evanghelia in spital, la bolnavi. Faptul ca aceasta femeie m-a sunat si am reusit sa stabilesc aceasta evanghelizare, il vad ca un raspuns la rugaciunile adresate lui Dumnezeu. Fara aceasta femeie ce a lucrat in spital, nu cred ca mi s-ar fi dat voie sa aduc o echipa asa de mare de crestini intr-un spital public, care sa sustina acolo un program de Evanghelizare. Ii multumesc Domnului care da si dorinta si infaptuirea!
”Caci Dumnezeu este Acela care lucreaza in voi si va da, dupa placerea Lui, si vointa, si infaptuirea. ” (Filipeni 2:13)

In timp ce am fost in lucrare cu echipa din Suceava, intr-una din zile echipa a fost impartita in 2 grupe: O grupa ramanand la Corabia pentru slujba de seara, iar cealalta grupa, din care faceam parte si eu, am mers intr-o localitate la 1 ora distanta de Corabia. Acolo, pastorul local din acea Biserica mi-a dat voie sa conduc eu tot programul Bisericesc si sa organizez toata slujba din acea seara. A fost dificil pentru mine, deoarece, eu trebuia sa decid cine din echipa mea sa vorbeasca si cat sa vorbeasca; eu trebuia sa decid cine din Biserica sa cante si cate cantari sa cante; apoi, cate persoane sa se roage. Cu alte cuvinte, trebuia sa conduc tot programul si trebuia sa-l conduc in asa fel incat sa ating patru obiective:

 • Dumnezeu sa fie glorificat in timpul acelei slujbe Bisericesti;
 • Oamenii sa plece acasa schimbati;
 • Sa ma incadrez in timpul disponibil;
 • Nimeni din echipa de slujire sa nu plece acasa suparat ca I s-a dat prea putin timp sa slujeasca.

A fost o adevarata provocare, deoarece timpul era limitat si fiecare vorbitor ar fi vrut ca el sa vorbeasca cel mai mult. Am cerut Domnului intelepciune, si am decis ca eu sa vorbesc cat mai putin, pentru ca, ceilalti sa aibe timp sa predice mai mult si astfel nimeni sa nu plece intristat din cauza ca a vorbit prea putin sau ca nu putut trece la amvon. Asadar, desii eu am condus programul si as fi avut posibilitatea sa vorbesc cel mai mult (sa-mi iau felia cea mai mare de tort), Dumnezeu m-a ajutat sa ma smeresc, iar eu am vorbit cel mai putin, si i-am lasat pe ceilalti sa predice si sa-si spuna marturiile despre cum Dumnezeu a lucrat in viata lor. In timpul slujbei, Dumnezeu a lasat harul si prezenta Sa divina, oamenii au inceput sa planga, sa se caiasca de pacatele lor si sa-si doreasca o relatie mai puternica cu Dumnezeu. Chiar pastorul Bisericii plangea in timpul slujbei. Biserica a fost cercetata, iar Dumnezeu a fost prezent. Ii sunt recunoscator lui Dumnezeu ca mi-a dat intelepciune cum sa conduc intreaga slujba, si m-a ajutat sa ma comport ca un slujitor adevarat!

Urmatoarea zi am mers toti la Penitenciarul de tineri si minori din Craiova, unde s-a vestit Evanghelia tinerilor de acolo. La sfarsitul predicii, au fost chemati in fata, iar aproximativ 3 sferturi din cei 50 de tineri prezenti in sala au iesit in fata, ca raspuns la chemarea de a-L accepta pe Isus in viata lor. Nu stiu cat de mult au inteles actiunea pe care au facut-o, dar ma rog ca Dumnezeu sa le dea un duh de descoperire si sa inteleaga ceea ce doreste Dumnezeu de la ei cu adevarat, si ca El este singurul ce-i poate elibera din cea mai groaznica robie: Robia pacatului.
Spre sfarsitul programului, un tanar din spate a dorit sa vina sa ne puna o intrebare. S-a apropiat si ne-am dat seama ca acel tanar nu stia romaneste, ci engleza. Toti din grup l-au directionat spre mine, deoarece eram singurul din grup ce vorbea engleza. Era un tanar musulman ce a intrat la puscarie in romania pentru ca a trecut ilegal granita, din cauza razboiului din tara lui. Este un musulman practicant si mi-a spus cu mirare ca nu intelege de ce noi romanii, daca suntem crestini, injuram si concumam alcool. I-am raspuns tot pe engleza ca, desii majoritatea oamenilor din aceasta tara se declara crestini, doar un mic procent dintre ei sunt cu adevarat crestin practicanti. Acest tanar mi-a starnit interesul de a mai vorbii cu el si am o vie dorinta sa-l vizitez din nou la penitenciar pentru a-i spune mai multe despre Mantuitorul Isus Hristos.

 

Motive de rugaciune:

 • Oamenii din Corabia si Caracal ce si-au predat viata Domnului, sa fie constientizati de Dumnezeu de decizia pe care au facut-o, sa o ia in serios si sa traiasca o viata schimbata spre slava lui Dumnezeu;
 • Domnul sa ma foloseasca pentru a aduce in mod constant echipe de misiune pe termen scurt, care sa aduca oameni la mantuire in Oltenia!;
 • Tinerii de la inchisoare ce au raspuns chemarii la pocainta iesind in fata, sa fie constientizati de decizia facuta si sa traiasca vieti schimbate spre slava lui Dumnezeu!;
 • Domnul sa aduca pocainta in inima celor ce au auzit Evanghelia in spital!;
 • Rugati-va pentru mine ca Domnul sa ma lumineze daca este voia Lui sa ma implic in pionierarea unei lucrari permanente la unul din spitalele din Craiova!;
 • Domnul sa ma lumineze daca este sau nu voia Sa pentru mine sa ma implic mai des sau permanent in lucrarea din penitenciar, condusa de fratele Lupu Viorel!;
 • De ceva timp ma gandesc si ma rog ca Domnul sa ma lumineze daca este voia lui sa incep o lucrare la una din televiziunile din Craiova. Doresc sa inchiriez un spatiu de difuzare o data pe saptamana si sa fac o emisiune cu ajutorul careia sa aduc la Biserica oameni din Craiova si din imprejurimi. Doresc ca Domnul sa ma lumineze daca este voia Lui sa incep aceasta lucrare; iar daca este voia Lui, sa-mi spuna CUM sa o fac si sa-mi dea resursele necesare!
 • Domnul sa ma ajute sa pastrez o relatie de colaborare cu tinerii de la Tpm, de asemenea, El sa ma puna in legatura si cu alte echipe misionare alaturi de care sa fac lucrarea Domnului aici in Craiova!

Evanghelizare Corabia in anul 2017

Familia saraca cu 9 copii

Misiune la spital, sfarsitul anului 2018

Decembrie 2018 Corabia

Leave a Reply


ASOC. DE INTRAJUTORARE SI MISIUNE PARTENERI IN EVANGHELISM INTERNATIONAL
Cod Fiscal: 11940070
Adresa: str. CALARASI, nr. 25 Alba Iulia, jud. Alba