Mihail GeabouNoutati din misiune

„Aventuri pe patru roti” in Orbeasca

By decembrie 2, 2018 decembrie 19th, 2018 No Comments

Cu doi ani in urma colaborasem cu Costel Cojan din Republica Moldova – medic cu doctorat si in acelasi timp profesor in Cahul dar pe deasupra, dupa mine, cel mai priceput in ce priveste lucrarea cu copii.

De data asta, el s-a oferit sa vina sa ne ajute sa organizam un VBS in Alexandria. De data asta insa, eu nu eram pregatit si nu doream un VBS—adoptasem trei copii iar noi nu puteam face fata provocarii. Totusi, la indemnul sotiei, am acceptat sa facem VBS dar am hotarat sa incercam la Orbeasca de Sus.

Am contactat initial pe domnul Primar. Cu bucurie s-a oferit sa ne puna la dispozitie gratuit sala de festivitati a localitatii. Am vazut-o si chiar mi-a placut: spatioasa si curata. Eu am fost putin nelinistit. Ma gandeam ca ceva nu este in regula: de unde atata deschidere fata de o lucrare spirituala?! Avusesem dreptate- domnul primar nu intelesese prea bine cine suntem si ce avem de gand sa facem. Dupa ce a priceput, am inteles ca sala de festivitati nu este pentru noi.

Am pornit sa cautam alta locatie. Am pus ochii pe una strategica dupa parerea mea, dar si proprietarul acelei locuinte, desi initial cu bucuria a dorit sa ne ofere curtea casei lui pentru organizarea vbs-ului, dupa o scurta convorbire telefonica cu primarul, a renuntat invocand motivul ca nu vrea sa-i sara lumea-n cap ca si-a oferit proprietatea pocaitilor.

Dupa un timp de framantare si rugaciune am hotarat sa folosim ce avem. Am intrebat pe sora Ioana daca ne lasa sa folosim curtea dansei iar dansa ne-a dat aprobarea. Plecasem de-acasa cu o ruleta ca sa masor curtea sa vad daca este suficient spatiu sa punem un cort. Cand am ajuns acolo, desi o mai vazusem si alta data, mi-am dat seama ca n-are rost sa mai masor. Aveam spatiu din belsug. Am imprumutat doua corturi de la Alege Viata si am pornit la treaba.

Dumnezeu ne-a binecuvantat din belsug. Desi a fost si zile cu ploaie, vbs-ul nu a fost perturbat. Dimpotriva, au fost prezenti in medie peste 60 de copii. Ne-am bucurat de prezenta parintilor alaturi de copii iar lectiile tinute de Costel Cojan au fost extraordinar de bine prezentate si foarte folositoare chiar si pentru parinti care au ramas placut impresionati. Biserica Calea Domnului a fost extrem de generoasa astfel ca s-au strans toti banii necesari pentru organizare si Domnul ne-a trimis chiar si tineri din Potcoava si Craiova care sa sprijine echipa de organizare.

Domnul care a facut sa cada zidurile Ierihonului poate sa faca sa cada si zidurile opozitiei care stau in calea Evangheliei in Orbeasca. Domnul sa aduca lumina spirituala in Orbeasca!

Leave a Reply


ASOC. DE INTRAJUTORARE SI MISIUNE PARTENERI IN EVANGHELISM INTERNATIONAL
Cod Fiscal: 11940070
Adresa: str. CALARASI, nr. 25 Alba Iulia, jud. Alba