Daniel Davidescu

Aproape de moarte, dar nu omorat

By decembrie 19, 2018 No Comments

FIIND APROAPE DE MOARTE

In anul 2018, masina mea a stat 4 luni in service, deoarece a avut motorul stricat si a trebuit sa fie inlocuit. Cand am scos-o din service, motorul era reparat, dar oglinda era sparta, o parte din tabla indoita, avea o scurgere de motorina la motor, scutul motorului si scutul de protectie al baii de ulei era inlaturat, iar capota nu se putea inchide cum trebuie. Aceste probleme nu le aveam cand am dus masina la service. Atunci cand am dus-o la reparat avea nevoie doar de un motor nou, iar acum are toate aceste probleme. Este ca si cand te duci la medic cu o singura boala, iar dupa tratament te intorci cu 5 noi boli.
La scurt timp dupa ce am luat masina de la mecanic, am luat un om la ocazie si i-am vorbit despre Hristos. Dupa ce l-am lasat pe om unde trebuia, am pornit spre casa. in timpul mersului mi s-a deschis capota la masina, si mi-a spart geamul. Pentru cateva secunde nu am mai vazut nimic. Au fost cele mai lungi secunde din viata mea. Masina avea viteza, iar eu, din cauza capotei ridicate nu mai puteam vedea drumul. Riscam sa intru in alte masini de pe contrasens, sau chiar sa intru in sant. Din cauza fortei impactului cu care capota s-a ridicat, mi-a spart geamul la masina. Cu ajutorul Domnului am reusit sa mentin masina pe mijlocul soselei, chiar daca nu vedeam nimic, iar intr-un final am reusit sa opresc. M-am uitat sa vad ce pagube s-au produs si doar geamul meu era spart. Am fost foarte multumitor lui Dumnezeu ca am scapat cu viata si nu am fost deloc ranit fizic, fiind avariata doar masina. Este un mare har si vad bunatatea si protectia Domnului in faptul ca am scapat ne-vatamat. Fiind aproape de moarte, m-a facut sa ma gandesc, cat de multi oameni mor in fiecare zi, in accidente de masina, sau in diferite alte moduri si merg in Iad pentru vesnicie. Aceasta experienta m-a facut sa ma cercetez mai profund si sa ma apropii de Domnul mai mult, intelegand cat este de firava este viata. De asemenea, m-a motivat sa fiu mai persistent in lupta de a aduce oameni la credinta. Realizarea faptului ca nu suntem stapani pe timp si pe viata m-a facut sa inteleg din nou cat de neprevazatori sunt oamenii cu privire la clipa mortii.

Cereri de rugaciune:

  • Oriunde voi merge si voi predica, Dumnezeu sa puna cuvant in gura mea! Biserica sa fie zidita sufleteste, iar Domnul sa se foloseasca de cuvantul predicat pentru a aduce trezire spirituala!;
  • Domnul sa ma ajute sa ajung in toate zonele unde am fost chemat sa predic Evanghelia! El sa-mi pregateasca echipele de misiune care sa mearga impreuna cu mine si de asemenea, El sa se ingrijeasca de combustibilul necesar pentru a ne duce si a ne intoarce. In prezent sunt frati din 4 zone in tara, departe de zona unde locuiesc, ce ma chema de multe luni sa vin ei in Biserici sa predic, dar nu am putut ajunge din cauza drumului lung si a lipsei resurselor necesare.
    Unii din cei ce ma cheama in slujire in Bisericile lor, au intrat in contact cu mine prin intermediul lucrarii mele Media, iar altii ma cunosc in persoana.
  • Domnul sa ma binecuvinteze cu resurse pentru a-mi putea repara masina. In starea actuala are scurgere de motorina la motor; parbrizul este fisurat, capota este legata cu sarma, iar scutul care protejeaza baia de ulei este inlaturat;

Preaiubitilor, spre intarirea sufletelor voastre, vreau sa va mai spun o experienta legata de masini. Doresc ca prin cele spuse mai jos, numele lui Isus Hristos sa fie proslavit si inaltat!

Cum mi-am luat masina si cum am luat carnetul de soferi

Multa vreme am mers in lucrarea Domnului pe jos, folosind microbuz sau chiar facand autostopul. Cand ma suiam in masinile oamenilor ce ma luau la ocazie, le predicam Evanghelia. (La fel fac si acum cand am masina si iau oameni la ocazie) Cand nu aveam masina, uneori mi se intampla sa stau chiar si 3 ore la ocazie fara sa ma ia nimeni, alteori, cineva oprea si ma lua. Din aceasta cauza, se putea intampla sa intarzii, sau sa nu ajung la destinatie. Atunci cand nu ai propriul tau mijloc de transport, nu poti avea un program de misiune stabil intr-o locatie anume, deoarece nu poti stii niciodata sigur daca ajungi…asa ca am inceput sa ma rog pentru o masina si m-am rugat timp de mai multe luni. Anul 2017 a fost anul in care Dumnezeu m-a binecuvantat cu o masina (prima mea masina pe care am avut-o, la varsta de 23 de ani). M-am rugat mult, si Dumnezeu mi-a dat-o, si de altfel m-a ajutat sa iau permisul de sofer.

Peripetia cu permisul de soferi este o adevarata minune a lui Dumnezeu, pe care se merita sa o relatez in aceste randuri. Eram un sofer extraordinar de prost, abea reuseam sa pornesc masina de pe loc, iar atunci cand schimbam vitezele in mers, trebuia sa ma uit cateva secunde la schimbatorul de viteze pentru a-mi da seama incotro trebuie sa misc maneta pentru a schimba viteza. De altfel, cand eram intr-o intersectie mare, ma panicam si nu mai stiam ce sa fac, ramaneam blocat. Instructorii mei mi-ai zis ca niciodata nu o sa iau permisul, decat daca voi da mita. Aveam nevoie urgenta de permis de conducere, pentru a merge in lucrarea lui Dumnezeu, pentru ca, cu autostopul nu as fi putut ajunge in timp util in toate zonele unde Dumnezeu imi deschisese oportunitati pentru slujire, asa ca m-am rugat Domnului:”Doamne, ce sa fac? Este corect sa dau mita ca sa promovez examenul pentru scoala de soferi?” Am deschis Biblia si mi s-a deschis la Filipeni 1:6 ” Sunt incredintat ca Acela care a inceput in voi aceasta buna lucrare o va ispravi pana in ziua lui Isus Hristos. ”

Citind acest verset am fost incurajat si am simtit ca Dumnezeu este cel ce imi vorbeste. Cel ce a inceput lucrarea de a ma face independent din punct de vedere al deplasarii; cel care imi daduse bani sa-mi cumpar masina si sa platesc scoala de soferi, va duce la bun-sfarsit lucrarea, ajutandu-ma sa promovez examenul. I-am zis instructorului meu ca eu nu voi da mita ci ca voi merge prin credinta. Acesta m-a descurajat si a ras de mine spunandu-mi ca sunt un sofer foarte slab si ca nu am nici-o sansa sa trec examenul daca nu ii dau lui mita, ca sa dea la politistul cu care voi da examenul. Stiam ca zice asa pentru ca, de obicei instructorii din Romania cer mita pentru politisti, cand de fapt, baga ei banii in buzunar; iar in ziua examentului, daca se intampla sa treci pe stinta ta, iti zice ca ai trecut pentru ca te-a ajutat el, iar daca se intampla sa pici examenul, iti zice ca va da mita data viitoare… Desii stiam acestea, atunci cand mi-a zis ca nu pot trece daca nu dau mita, insa stiind cat de slab sunt eu ca sofer, am inceput sa ma indoiesc daca cu adevarat mi-a vorbit Dumnezeu ca voi trece examenul, sau poate nu am inteles eu bine ce a vrut sa-mi spuna. Asa ca am alergat din nou la rugaciuni disperate si la Biblia. Am zis:”Doamne, te mai intreb odata!” si am deschis din nou Biblia, iar aceasta mi s-a deschis la Matei 14:31:”…pentru ce te-ai indoit, putin credinciosule?” Citind acest verset am fost rusinat ca intrebasem a 2-a oara pe Dumnezeu si m-am hotarat sa ma incred in El orice ar fi. Am confirmat instructorului (care ma presa sa ma ragzandesc) ca nu vreau sa dau mita pentru a promova examenul. Acesta s-a enervat si a zis ca nu voi lua permisul. In ziua cand am avut examenul, aveam inima stransa.

Dupa ce am terminat de condus, politistul, care nu era crestin nascut din nou, s-a uitat la mine si m-a intrebat:”Pentru ce iti trebuie permis de conducere?” Iar eu am raspuns:” Imi trebuie pentru a merge in lucrarea lui Dumnezeu!” La care el raspunde:” Admis!” Nu imi venea sa cred! In timpul mersului facusem niste greseli importante si eram sigur ca o sa pic examenul. Un copil sarise in mod fulgerator in fata mea in timpul examenului, iar instructoru a fost nevoit sa puna el frana. Pentru o astfel de greseala, de obicei examenul se pica instant. Am crezut ca nu am auzit bine cand a zis:” Admis”, asa ca l-am mai intrebat inca odata:”Ati zic cumva admis?” La care el se uita la mine si zice:”Da, Admis!”
Nu mai puteam de bucurie! Eram extrem de fericit!
Instructorul meu, care stia ca sunt crestin, cand a aflat ca am luat permisul se uita la mine si nu-i venea sa creada ca l-am luat fara a da mita. Am vazut ca Dumnezeul meu este viu, face minuni in viata mea si este un Dumnezeu real.
Dupa ce am luat permisul, mi-am pus masina la dispozitia Domnului si am mers mii de km in lucrarea Lui. Am fost in zone si in Biserici unde nu as fi putut ajunge daca nu as fi avut o masina.

Motive de multumire:

  • Ii multumesc si ii sunt recunoscator Domnului pentru toate zonele din tara si de peste hotare in care a ingaduit sa ajung cu aceasta masina pe care El mi-a dat-o si pentru toate sufletele ce au fost zidite prin slujirea mea!;
  • Ii multumesc si il laud prin credinta, caci toate lucrurile sunt sub stapanirea Sa, chiar si problemele de o clipa;
  • Ii multumesc ca am scapat cu viata si nu am fost vatamat fizic!

Leave a Reply


ASOC. DE INTRAJUTORARE SI MISIUNE PARTENERI IN EVANGHELISM INTERNATIONAL
Cod Fiscal: 11940070
Adresa: str. CALARASI, nr. 25 Alba Iulia, jud. Alba