Daniel DavidescuNoutati din misiune

5 Orase pentru a invata o lectie importanta

By noiembrie 30, 2018 decembrie 3rd, 2018 No Comments

In cadrul programului de pregatire Biblica E2E am avut un modul ce presupunea ca, studentii de anul acesta (printre care sunt inclus si eu) sa mergem in mai multe orase, pentru a invata in mod practic cum putem lega parteneriate, cu ajutorul carora sa dezvoltam lucrarea pe care fiecare din noi o facem. Deplasarea a durat in jur de o saptamana. In acest scop, studentii, impreuna cu o parte din profesori am mers in urmatoarele orase:

  • Alba Iulia;
  • Arad;
  • Cluj;
  • Timișoara;
  • Oradea;

A fost un timp obositor, deoarece a trebuit sa calatorim multe sute de kilometri din oras in oras, sa dam telefoane, sa avem intalniri, sa purtam discutii cu persoane ne-cunoscute. Aceasta experienta ne-a facut sa punem maximul de efort si sa fim intinsi la maxim, dar s-a meritat. A fost o experienta noua pentru fiecare dintre noi. Am invatat lucruri pe care nu le poti invata decat odata ce le experimentezi. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru oportunitatea minunata ce mi-a oferit-o de a invata atat de multe lucruri practice, pe care am nevoie sa le cunosc in slujirea mea. Inainte de a pleca la drum, fiecare din noi aveam o perspectiva incompleta asupra a ceea ce inseamna viata de misionar. Aici am invatat ca nu poti face lucrarea de misiune de unul singur. Am inteles importanta unei echipe misionare si importanta partenerilor. Unii dintre studenti sunt la inceput de drum in privinta experientei in slujire, iar altii facem misiune deja de mai multi ani, dar fara a avea o echipa misionara si fara parteneri. Eu personal slujesc Domnului de mai multi ani, fara a avea o echipa de misiune stabila si fara a avea sustinere prin parteneri. Aceasta experienta mi-a deschis mai bine ochii sa inteleg importanta echipei si a partenerior. Mi-am dat seama ca daca as fi avut o echipa misionara stabila si parteneri, as fi avut sansa sa dezvolt mult mai mult si intr-o perioada mai scurta slujirea in care sunt implicat.

Alt avantaj al acestui timp petrecut impreuna a fost acela ca, am putut sa ne cunoastem mai bine. Astfel am putut a ne da seama cum anume vom putea colabora pe viitor in privinta unor posibile proiecte de misiune comune. 
De asemenea, sunt bucuros ca am putut slujii intr-o Biserica mare din orasul Arad, unde am putut vorbii inaintea tinerilor.

Le-am vorbit despre importanta ce o pot avea retelele sociale in privinta lucrarii de vestire a Evangheliei. Cu o singura postare, cu un verset Biblic, cu o singura imagine postata, putem atinge sute de persoane ce nu au mai auzit niciodata Vestea Buna. Cu un singur click putem duce Evanghelia la sute de prieteni din lista noastra de facebook.

Evanghelizandu-i de la om la om, ar necesita un efort fizic si financiar extraordinar, insa pe internet este mult mai usor. Internetul in general si Facebook-ul in particular, are un mare potential negativ prin care tinerii se pot distruge, folosindu-l intr-un mod pacatos; dar de asemenea are si un mare potential in privinta vestirii Evangheliei la multe persoane, intr-un timp scurt si cu resurse financiare putine. Suntem in timpul de pe urma si trebuie sa folosim toate resursele pe care le avem la indemana pentru a duce Evanghelia la cat mai multi oameni! Va voi spune mai multe despre importanta lucrarii Media intr-un articol viitor, unde voi vorbii mai detaliat despre lucrarea ce eu o fac in acest domeniu si despre necesitate folosirii Media ca si unealta de Evanghelizare a celor pierduti. M-am simtit bine in mijlocul tinerilor din aceasta Biserica din Arad si m-am bucurat de primirea facuta in mijlocul lor.

La intoarcerea spre casa, am avut o mica defectiune la masina, care ne-a retinut cateva minute; insa nu ne-am lasat batuti, am reusit sa o rezolvam si sa mergem mai departe.
Tot la fel trebuie facut si in viata: Cand o problema apare, indata trebuie sa o rezolvam si sa ne continuam umblarea noastra cu Dumnezeu!

Motive de multumire:

  • Ii multumesc lui Dumnezeu pentru lucrurile pe care le-am invatat in aceasta lucrare!;
  • Ii multumesc pentru toti cei ce au donat ca sa faca posibila aceasta calatorie, deoarece, singur, nu mi-as fi permis sa cheltui din propriul buzunar ca sa merg in toate aceste orase si sa invat lucrurile pe care le-am invatat!;
  • Ii multumesc pentru locurile frumoase pe care le-am vazut in aceasta calatorie si pentru oamenii pe care i-am intalnit, si cu care (unii din ei) am ramas in contact!
  • Ii multumesc ca mi-a dat posibilitatea sa impartasesc cu altii din experienta mea misionara!

Leave a Reply


ASOC. DE INTRAJUTORARE SI MISIUNE PARTENERI IN EVANGHELISM INTERNATIONAL
Cod Fiscal: 11940070
Adresa: str. CALARASI, nr. 25 Alba Iulia, jud. Alba